Hej fibermedlem !  Örsås/Revesjö 2013-05-01

 

Här kommer lite info från styrelsen om dagsläget.

 

Just nu jobbar vi mer än någonsin, sedan i höstas har styrelsen haft möten i snitt var 14:e dag. Detta för att kunna få fiber ut till vår del av kommunen. Där emellan har styrelsen arbetat enskilt hemifrån med olika uppgifter för föreningen. Det har varit svårt att få frivilliga till både entreprenadgruppen och till administrationsgruppen. Här vill vi ge en stor eloge till våra duktiga områdesrepresentanter, för deras arbete. Nu har vi haft den turen att kunna skriva kontrakt med SLL (www.sllab.se) som är en totalentreprenör och kommer att sköta markentreprenaden, tryckningen och även kommer att bli vår systemleverantör. Detta lättar på arbetsbelastning för hela styrelsen.

 

Det samarbete vi i inledningen hade med ByNet är avslutat och hemsidan de har gjort till oss kommer att upphöra. Därför kan du inte registrera dej som medlem på deras hemsida.

 

Och för att förtydliga för nytillkommande medlemmar så betalar ni in medlemsavgiften till Örsås/Revesjö fiberförening bg.739-7847 (200:-första året/anslutning, därefter 100:-/år)

 

På grund av mycket arbete och tid som styrelsen har lagt ner under åren sedan vi startade fiberföreningen så finns ett förslag att varje medlem betalar en engångsavgift på 300 kr som går till styrelsen, detta läggs på anslutningsavgiften. Arbetet startade 2011 och vi kommer att fortsätta till någon gång 2014 då vi räknar med att fibernätet kommer att vara klart. Detta innebär en månadsavgift på 8,33 kr per medlem, beräknat på tre år.

 

Just nu ligger vår upphandling för KO (kommunikationsoperatör) ute för anbudsinlämning, förhoppningsvis kommer vi att vara färdiga till stämman, och kan då lämna mer info om det.

 

Vi arbetar på anbudet till kommunens stamnät. Kommunen har ändrat fram och tillbaks på flera punkter bl.a kommer det att komma ett nytt markavtal från dem, det tidigare markavtalen som vi utformat med kommunen har som tur är inte delats ut ännu till våra medlemmar. De andra fiberföreningarna vet inte hur de kommer att göra med sina markavtal (då de avtalen inte är vad kommunen vill ha) förmodligen får de göras om.

 

Vi har försökt att vara så noggranna som möjligt för att inte behöva göra om, vilket har visat sig vara en god taktik. Även om det tar lite längre tid, så sparar vi en hel del tid och pengar i slutändan vilket är grund syftet med vår ekonomiska förening . Vi har kunnat dra nytta av andras kunskap och även deras misstag.

 

Du som har mailadress lämna den gärna till oss, om du inte redan har gjort det. Det går bra att maila den till ingela.robertsson@telia.com

 

Efter stämman kommer vi informera mer om vad som kommer att hända framöver och svara på frågor.

 

Vi har fika till självkostnadspris på stämman, välkomna.

 

Styrelsen.